Jídelní lístek

„Náš kuchtík vaří ba i bezlepkovou krmi a taktéš dez masou. Skladba jídelníčku je tak pestrá že si i robátka vaše vyberou krom kuřecího, vepřovýho, hovězího a zveřiny. Máj ešte sezóní nabítky: ryby – čerstvý co eště ráno v černým potoce plavály. Taktéš teletina, či grilovanà krmě. Vydatný polífky – pýcha nášeho kuchtíka.“

Historická krčma U Meluzíny nabízí široký výběr lahůdek připravené zdejším šéfkuchařem, s použitím výhradně čerstvých sezonních surovin, mnohdy vlastnoručně nasbíraných v okolních lesích a loukách. Jídelní lístek se pravidelně mění podle ročního období, aby Vám nabídl to nejlepší z místních ingrediencí, včetně zvěřiny a originálních bylinek, koření a ovoce. Mezi vybrané speciality pravidelně se vyskytujícími na jídelním lístku patří:

* Polévky, které zasytí i zahřejí, například zelná s klobásou, dršťková z kotrče, tradiční česneková

* Uzená vepřová žebra, chodský řízek, roštěná s houbama

* Daňčí guláš, křepelka s kaštanovou nádivkou, zvěřinové medailonky s jeřabinovou nebo šípkovou omáčkou, domácí knedlíky všech druhů i vlastní bílý chléb

* Domácí moučníky z místního ovoce, mrákovské šlejšky s mákem a povidlama

Na objednávku předem (aspoň 2 dny) připravíme husičku, kachničku, králíka, fondue, tatarák a další delikatesy.

Na čepu je vždy řízná plzeňská dvanáctka (Prazdroj) a jeden pravidelně obměňovaný speciál, a k zahřátí těla a duše poslouží vynikající medová slivovice vyráběná výhradně pro Meluzínu, a dále domácí medovina, velký výběr dalších lihovin a nealkoholických nápojů.

Týdenní obědové menu sledujte v Aktualitách a na našem Facebooku.